„Ukraina sõdib praegu kogu Euroopa eest. Ma pean ennast eestlaseks, aga ei suutnud ka Ukrainat hüljata,“ ütleb Maksim uudisloos.

Maksim tunnistab, et pärast „NATO armeest“ lahkumist kaotas ta õiguse sõjaväepensionile, aga lisab, et sellest ei ole midagi, sest Ukrainas kaotavad inimesed kodusid.

„Annan neile (Ukraina sõjaväelastele – toim) edasi vähemalt tuleettevalmistust, taktikat. Püüan neid õpetada võimalikult palju koordineerima oma tegevust teiste üksustega. See on venemaalaste probleem, et nad ei ole üldse koordineeritud. See on lihtsalt mass, mis pressib toore jõuga,“ ütleb Maksim.

„Praegu õpetasin ma välja 50 meest ja need 50 õpetavad veel 50. Nii palju poisse jääb terveks ja naaseb koju,“ ütleb Maksim.

Kolonelleitnant Leo Kunnas (EKRE) ütles eile Delfile, et riigil ei ole infot, kui paljud kodanikud või alalised elanikud selles sõjas vabatahtlikult osalevad.

„Riigil ega institutsioonidel ei ole võimalik teada, kui palju vabatahtlikke Ukrainas võitleb,“ ütles Kunnas Delfile. Tema sõnul pole teada, mitu Eesti kodanikku või alalist elanikku sõtta on läinud, kuna minek on täielikult vabatahtlikkuse alusel ning riigist lahkuda võib igaüks.

„Ukraina toetamine on meile oluline, kuna tegu on meile sõbraliku riigiga. Julgeolekuohtu aga omaks see, kui näiteks Eestis alaliselt elavad kodanikud Vene poolele võitlema läheksid,“ sõnas Kunnas.

Jaga
Kommentaarid