Abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et muudatuste taga on tasulise parkimisala suur täituvus. „Parkimistasu tõstmine võimaldab vähendada pikemaajalist parkimist ning seeläbi jätta lühemaajalistele parkijatele tänasest rohkem parkimiskohti,“ täpsustas Tamm.

Parkimistasu tõuseb A-piirkonnas senise 2 euro asemel 3 eurole tunnis ning B-piirkonnas senise 1 euro asemel 1,5 euroni tunnis. Nii A- kui ka B-piirkonnas muutuvad ühe ja kolme kuu ning ühe aasta parkimistasud. A-piirkonna uued hinnad: üks kuu - 120 eurot, kolm kuud - 300 eurot ja üks aasta - 1200 eurot. B-piirkonna uued hinnad: üks kuu - 60 eurot, kolm kuud - 150 eurot ja üks aasta - 600 eurot.

Suure parkimiskoormuse tõttu pikendatakse A- ja B-piirkonnas tasulist parkimist ühe tunni võrra tööpäevadel (kuni kella 19-ni), põhjendas linnavalitsus. A-piirkonnas muutub parkimine tasuliseks ka laupäeviti kell 11-17.

A- ja B-piirkonnas kaotatakse ühe päeva parkimistasu. Endiselt jääb kehtima tasuta parkimise aeg, mis on A-piirkonnas 15 minutit ja B-piirkonnas 90 minutit. Tasuta parkimisaja kasutamiseks tuleb parkimisaja algus näidata parkimiskellaga või paberile kirjutatult, parkimisautomaadist piletit ostes lisandub tasuta aeg pileti lõpuajale automaatselt. C-piirkonnas jäävad parkimishinnad ja -ajad samaks.