Millise kooli juhiks Pajula kandideerib, ta veel ei avaldanud, kuid märkis, et tegemist on Harjumaa kooliga.

„Mul on omad unistused, mida tahan realiseerida,“ rääkis Pajula Delfile haridusametist lahkumise põhjusest. „Täna on viimane aeg unistuste realiseerimiseks.“

Ta ütles, et kooli juhtimine on olnud tema unistus alates sellest hetkest, mil ta koolijuhi ametist lahkus. Niisiis on Pajula oma unistuse täitumist hoidnud pausil alates 1997. aastast, mil ta lahkus Nissi põhikooli direktori kohalt.

Nüüd, leiab ta, saab ta koolijuhi ametisse naasta oluliselt kompetentsema ja pädevamana.

Pajula esitas Tallinna haridusametile lahkumisavalduse täna. Tema viimane tööpäev on 8. juulil.

Pajula ütles, et tema lahkumises ei maksa otsida konflikte.

Aprillis kirjutas Eesti Päevaleht, kuidas Tallinna haridusamet usub veerandsada aastat järjest lubadust murdnud direktorit. Nimelt ei olnud Tallinna Linnamäe vene lütseumi direktor Sergei Garanža suutnud juba 25 aastat ära õppida eesti keelt.

„Mulle lihtsalt ei jää see eesti keel külge. Ma õpin, kordan, loen tekste. Ma tean, et see pole kuigi kena, kuid ma olen kogu aeg siin surve all. Mu närvisüsteem ei pea lihtsalt sellele pingele vastu ja mu psühholoogiline süsteem hakkab vastu keeleõppele,“ kurtis Garanža 2020. aastal.

Umbkeelne Garanža püsis ametis vaid Tallinna haridusameti armust. Kuigi 2005. aastast oli Garanža juriidiliselt direktori kohusetäitja, täitis ta ikkagi direktori ülesandeid ja seda sooja kohta ei võtnud Tallinn temalt pikka aega. Eks Tallinna haridusameti juht Andres Pajula on isegi ametis 2003. aastast, kuigi kümme aastat tagasi tegid Tallinna tippkoolide juhid ühispöördumise, milles süüdistasid teda autoritaarses ja alandavas juhtimisstiilis, kirjutas Päevaleht.

Mai lõpus teatas aga Garanža, et lahkub viimaks direktori kohalt.