Päästeteenistuse teatel sai kaheksa inimest vigastada, neist viis eluohtlikult ja kolm raskelt. Lisaks sellele on teadmata arv kergelt vigastatuid. Hukkunu näol oli tegemist õpetajaga, kes liikus koos õpilaste grupiga, teatab Saksa ajaleht Bild.

Hõbedase Renault Clio juht vahistati. Alguses jooksis ta minema, aga juhuslikud möödujad pidasid ta kinni ja andsid politseile üle. Ta viidi raudus kätega ja tekk üle pea liidupolitsei direktsiooni.

Politsei teatel on mees 29-aastane Berliinis elav Saksamaa armeenlane.

Politsei esindaja sõnul oli juht ise juhtunust selgelt vapustatud.

Politsei teatel sõitis mees kell 10.26 kohaliku aja järgi oma Renault Clioga Kurfürstendammi ja Rankestraße nurgal Kurfürstendammi kõnniteele ja inimgruppi. Bildi andmtel oli tegemist õpetaja ja kooliõpilastega.

Seejärel sõitis mees teadete kohaselt tagasi ristmikule ja ligi 200 meetrit edasi mööda Tauentzienstraßet suunaga itta. Veidi enne Marburger Straße nurka pööras mees taas auto kõnniteele, riivas teist autot, sõitis üle Marburger Straße ja kihutas sisse Douglase poe vaateaknast aadressil Tauentzienstraße 16.

Raskelt relvastatud politseinikud kindlustasid piirkonna ja kohale saabus ka 60 päästjat. Saabus ka päästekopter.

Politsei uurib, kas tegemist oli liiklusõnnetuse või tahtliku teoga, teatas pressiesindaja.

Bildi andmetel leidis juhtum aset täna hommikul kohaliku aja järgi kella 10.30 ajal Breitscheidplatzi lähedal, kus 2016. aastal rammis Anis Amri varastatud veokiga Berliini jõuluturgu. Siis hukkus 12 inimest.