„Kreml kasutab toiduga varustamist varjatud raketina arengumaade vastu. See tõstab toidu hindu, ajab inimesi vaesusesse ja destabiliseerib terveid regioone. Selle toidukriisi eest on vastutav ainuüksi Venemaa. Vaatamata tema valede kampaaniale,” ütles Euroopa Ülemkogu president Charles Michel ÜRO julgeolekunõukogus, mille peale Venemaa suursaadik ÜRO-s Vassili Nebenzja ruumist välja marssis.

Michel pöördus otseselt Nebenzja poole ja ütles, et nägi miljoneid tonne vilja Ukraina Odessa sadamas, mis ei pääse sealt välja Vene sõjalaevade tõttu Mustal merel.

Michel süüdistas Vene vägesid Ukrainas viljavargustes ja ütles, et Venemaa veeretab samas süü teiste kaela, mis on „argpükslik” ning „puhas propaganda”.

Venemaa koha võttis üle suursaadiku asetäitja Dmitri Poljanski, kes ütles hiljem Telegramis, et Micheli sõnad olid nii „jämedad”, et Venemaa suursaadik pidi ruumist lahkuma.

Hiljem ütles Nebenzja Reutersile: „Ma ei saanud jääda.” Põhjus oli tema sõnul „valed, mida Charles Michel tuli siia levitama”.

Jaga
Kommentaarid