"Muutsime just restoranides Tavolàta ja Grill House põhimenüüsid ja peab ütlema, et on nii mõndagi, mida maitsma tulla. Näiteks asendasime pikalt menüüs olnud väga populaarse pepper steak’i samu tooraineid kasutava chateau-
briand’iga, mis aga vaatab lihale otsa täiesti uue nurga alt. Samas jätsime menüüsse alles kõik klassikalised, klientide poolt armastatud road. Kuna käimas on ka Silja Line’i 65. aastapäeva pidustused, siis on restoranides võimalik toite valida ka erilisest sünnipäevamenüüst,” selgitab Tallinki peakokk Anti Lepik.

Kõikides Tallinki restoranides on saadaval nii taimetoidud kui ka veganroad. Lisaks pakutakse pere noorimatele ka oma menüüd neile kõige meelepärasemaga.

Lepik lisab, et menüüde koostamine on Tallinkis terve köögimeeskonna töö – kõikide laevade kokad koos oma meeskonnaga panevad pead kokku, et igal ajahetkel pakkuda reisijatele midagi uut, põnevat maailma köögist, olla trendidega alati kaasas. Kuna erinevate menüüde väljatöötamine võtab tihti enam kui kuus kuud, siis on kõik pakutud toidud viimsete detailideni läbi mõeldud ja paika sätitud.

„Oluline on märkida, et kõikides Tallinki restoranides on saadaval nii taimetoidud kui ka veganroad. Lisaks pakutakse pere noorimatele ka oma menüüd neile kõige meelepärasemaga,” lisab peakokk.

Grill House – klassikaline grill maailma eri köökidest

Tallinki laevade üks olulisemaid söögikohti võlub inimesi juba aastaid oma grillilt tulnud roogadega. Uus menüü vaatab aga isukalt ringi maailma gastronoomias. Nii on menüüsse lisandunud Mehhiko köögi absoluutne lemmik: takod.

"Skandinaavias populaarsust võitev roog, mis sai oma nime hõbedakaevuritelt, kelle arust meenutas tako kest taquito’t – paberisse mässitud püssirohtu, mis enne plahvatamist kivisse asetati. Grill House’is pakutav roog koosneb kolmest takost, millest igaühel on ainulaadne täidis: kas sojakastmega marineeritud lõhe punase kapsaga, antrekoot mangosalsaga või merevetikakaaviar marineeritud punase sibula ja guacamole’ga,” selgitab peakokk.

Lisaks panid Tallinki kokad grillrestorani menüüsse uue toiduna Uus-Meremaalt pärit erakordselt õrnad lambakotletid merguez-vorstiga ja kergemaks ampsuks grillitud baklažaani, mille juurde serveeritakse röstitud lillkapsapüreed, punase kapsa salatit ja vürtsikat koriandri-jogurtikastet.

Tavolàta – Itaalia köök oma parimas vormis

Tavolàta püüab olla igati traditsiooniline, lihtne Itaalia restoran, kus saab nautida ja jagada roogasid sõprade ning perega. Just nii, nagu seda tehakse Itaalias. Autentsuse säilitamiseks hangitakse palju tooraineid ise otse saapamaalt, kus tehakse koostööd väikeste pereettevõtetega, kelle toodetes on säilinud ausad Itaalia maitsed. Tavolàta restorani hõrgutisi saab nautida suvistel erikruiisidel Tallinnast Visbysse ja Ahvenamaale.

„Uuenenud menüüsse on leidnud tee üks Itaalia köögi nurgakividest: pasta carbonara. Suurepärane näide Itaalia köögi lihtsusest, kus kohtuvad armastus toidu vastu, suurepärane tooraine ja imelised maitsed. Kahtlustan ise, et sellest roast saab restoranis uus hitt,” ütleb Lepik. Nagu juba tavaks on saanud, täiendati menüüd ka uue taimetoiduroaga, milleks on kitsejuustuga täidetud gratineeritud portobello, mida serveeritakse ürdipolenta ja tomati-trühvlikastmega.

Aleksandra – slaavi klassika kaasaegse noodiga

„Üheks olulisimaks menüülisanduseks Aleksandras on käsitsi valmistatud pelmeenid pardilihaga. Valmistame kõik koostisosad laevapardal, kaasa arvatud pardihakklihatäidise. Pelmeenid rullime valmis kõik kohapeal ja kasutame klassikalise asemel wonton’i-tainast. Enam autentsemaks ja värskemaks minna ei saa,” mainib peakokk uhkusega.

Kummardusena vennasvabariigile pakutakse Aleksandras ka ehedat Ukraina borši. Lepiku sõnul valmistatakse seda slaavi köögi klassikat sellisena, nagu seda iga ukrainlane lapsepõlvest alates teab ja tunneb. Magusasõpradele üllatuseks leiab restorani menüüst nüüd ka klassikalise Pavlova koogi. Kerge ja õhuline besee on valmistatud mustikatest ning kaetud maitsva vahuveinikreemiga.

Grande Buffet – ajatu klassika

Kui rääkida Rootsi lauast, siis seal vahetub toiduteema – just teema – kolm korda aastas: suvel pakutakse Tallinki laevadel smörgåsbord’i (Rootsi), sügisel aga Lapimaa maitseid (Soome) ja talvel tuuakse reisijate ette toite setode toidulaualt (Eesti).

„Regulaarset buffet-menüüd pakume aga terve aasta ja jõuluajal on meil traditsioonilised jõulutoidud. Igas restoranis on meil midagi head ka taimetoitlastele ja veganitele. Nii saab nautida kuuekäigulist või isegi üheksakäigulist õhtusööki, nagu Rootsis pidustustel kombeks. Muud ei olegi öelda, kui et tere tulemast Tallinki laevadele ja restoranidesse,” lisab Lepik.

Tallink kutsub suveks kõiki oma pardale nautima parimaid mererestorane kõikidel oma liinidel – nii Stockholmi, Helsingisse kui ka Visbysse ja Ahvenamaale reisides.

Vaata lisaks: tallink.ee/suvi

Jaga
Kommentaarid