18.30 paiku hääletasid 56 riigikogu saadikut eelnõu tagasilükkamise vastu, 32 saadikut hääletasid tagasilükkamise poolt. See tähendab, et laste- ja peretoetuste suurendamise eelnõuga minnakse edasi.

Parlamendiliikmed saavad muudatusettepanekuid esitada kolmapäevani.

Keskerakonna fraktsiooni eelnõu eesmärk on toetada Eesti lastega perede toimetulekut.

Kui eelnõu vastu võetakse, suureneb esimese ja teise lapse lapsetoetus 100 euroni praeguse 60 euro asemel ehk samale tasemele, nagu on lapsetoetus kolmandale ja järgmistele lastele. Edaspidi on lapsetoetus võrdselt iga lapse eest 100 eurot kuus.

Muudatus suurendaks kolme- kuni kuuelapseliste perede lasterikka pere toetust 300 euro asemel 700 euroni kalendrikuus ning seitsme- ja enamalapseliste perede lasterikka pere toetust 900 euroni varasema 400 euro asemel.

Peaminister Kaja Kallas kordas täna, et selle eelnõu elujõud tähendab koalitsiooni lõppu. „Kui otsitakse enamust väljaspoolt koalitsiooni, siis seda valitsust ja koalitsiooni ei ole,“ teatas Kallas Delfile Brüsselis EL-i riigi ja valitsusjuhtide kohtumise eel.

Reformierakond sooviks eelnõu arutada sügisel. Peaminister Kaja Kallas on korduvalt selgitanud, et sügisel on valitsusel parem arusaam majanduslikust olukorrast ning sellest, kust võiks tulla toetuste suurendamise jaoks vajalik raha, 300 miljonit aastas.

Riigikogu saal