Idee autoriks on Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski, kel tuli mõte pealinna gümnaasiuminoortele lisaetenduste tellimisest pärast seda, kui ta oli ise sama lavastust vaatamas käinud.

“See näidend toob jõuga koju selle kannatuse, mida inimesed Ukrainas läbi elavad. Ma arvan, et see on oluline kogemus kõigile, aga eriti venekeelsetele noortele,” ütles Ossinovski linnavolikogu pressiteate vahendusel. “Just seepärast pakkusime seda võimalust esimeses järjekorras venekeelsetele gümnasistidele.”

Ossinovski sõnul on selge, et üks teatrietendus ei lahenda infoväljade eraldatuse probleemi. “Siiski saame koostöös õpetajatega astuda väikese sammu ühise ruumi loomiseks,” väljendas ta arvamust.

Etenduste eest tasub Tallinna linnavolikogu oma eelarvest ning see on õpilastele tasuta. Kokku on etendustele tulemas üle 600 õpilase vähemalt 14 koolist.

Vaba Lava teatrijuhi Märt Meose sõnul on võimalus lavastust just Eesti vene õppekeelega koolide õpilastele mängida eriliselt oluline.

„Seda kogemust on neile noortele praegu hädasti vaja,“ selgitas ta ning tunnustas Tallinna linnavolikogu ja Jevgeni Ossinovskit projekti organiseerimise eest. „Suur aitäh ja Slava Ukraini,“ ütles teatrijuht.

Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt“ loojaks on Julia Aug.

Jaga
Kommentaarid