Täna algab Hiiumaal suur masuudireostuse koristusaktsioon, kuhu on oodata vähemalt 160 vabatahtlikku koristajat. Hetkel toimub registreerumine ning koristuspiirkondade jagamine.

Fotod päeva algusest:

Kümneid kilomeetreid reostust

Vormsi rannikule jõudis masuudireostus eelmisel nädalal ning liikus pühapäevaks lisaks Vormsile ka Hiiumaa rannikule. Kohalike omavalitsuste ja ametkondade koostöös alustati koheselt reostustõrjet, kuid saastuse ulatuslikkuse ja koristustööde keerukuse tõttu asus alates esmaspäevast sündmust juhtima päästeamet.

Tahke kütteõli Eesti vetesse jõudmise tekkepõhjus on veel selgumata, kuid hetkel on masuudivabaks saadud 15 kilomeetrit Hiiumaa ning 18 kilomeetrit Vormsi rannikut. Masuudireostuse korjamine sõltub väga palju ilmastikust, mis kütteõli liikumise suunda mõjutab. Seetõttu seirab päästeamet olukorda, et reageerida kiiresti tekkivatele olukordadele.

Lääne regionaalse staabi juht Vaiko Vatsfeld ütles eile, et Päästeamet juhib rannikureostuse likvideerimist ning see on olnud edukas eelkõige tänu tihedale koostööle omavalitsuste, vabatahtlike, keskkonnaameti ja politsei- ja piirivalveametiga. „Suurem koristusaktsioon toimus juba täna Vormsil, kus osales umbes 40 vabatahtlikku. Suurem reostus on saarel tänasega likvideeritud.“