Kallas rääkis, et peame andma Ukrainale lootust saada Euroopa Liidu kandidaatriigiks. Ta lisas, et on seda maailmas välisliidritele ka rõhutanud. "Peame jätkama ka Venemaa poliitilise ja majandusliku isoleerimisega."

Kallas sõnas, et juunikuisel NATO tippkohtumisel on väga oluline panna paika seisukoht, et liiguksime heidutuselt kaitsehoiakule. Ta lisas, et peame hoiduma ennatlikust rahusõlmimisest Ukrainast ning rahu sõlmimine saab toimuda vaid Ukraina tingimustel ja soovil.

LNG terminali ehitamise toppamist kommenteeris Kallas, öeldes, et terminal koos kai ja vajaliku gaasioruga ehitatakse riigi ja erasektori koostöös - üks osa on kai, mille teeb erasektor, teine on laev, kolmas Eleringi poolt loodav toru. Ta lisas, et valitsusele on kinnitatud, et kõik osapooled teevad endast oleneva, et terminal võimalikult ruttu valmis. Kallas kinnitas, et Vene gaasi peale me enam tagasi ei lähe.

Kiik kommenteeris valitsuskriisi lastetoetuste teemal, öeldes, et vaidlused on peamiselt riigikogus, mitte valitsuses.

Tanel Kiik

Kallas märkis hiljem, et kuna nemad ehk Reformierakond ei ole seda valitsuskriisi algatanud, siis ei saa nemad seda ka lahendada. Ta võrdles olukorda Ukraina sõjaga, kui läänelt küsitakse, kuidas nemad olukorda deeskaleerivad, kuigi eskaleerija on hoopis Venemaa.

Kiik ei pidanud lastetoetuste eelnõu ümber keerlevat valitsuskriisi aga kohaseks võrrelda sõjaga. Ta märkis, et kokkuleppe saavutamiseks peavad ikka mõlemad partnerid selle nimel samme astuma.

Pressikonverentsi blogi