„Tänaseks on lahingud saavutanud maksimaalse intensiivsuse. Vaenlane ründab meie vägede positsioone korraga mitmel suunal. Meid ootab ees erakordselt keeruline ja pikk võitluse etapp. Tuleb meeles pidada, et see on sõda, ja kaotused meie poolel on vältimatud,” ütles Maljar.

Ukraina relvajõudude juhataja Valeri Zalužnõi tuletas partneritele meelde, et relvade saatmisega Ukrainasse ei tohi venitada, sest seda saab mõõta nende inimeste eludega, kes päästavad maailma Vene okupantide käest.

„Meil on väga raske, aga me peame vastu. Me võitleme rinde iga lõigu, iga asula pärast. Vaenlast meie maalt välja lüüa aitab meil Lääne relvastus ja tehnika,” rõhutas Zalužnõi.

Kõige raskemad lahingud toimuvad praegu Donbassis. Vene väed tahavad vallutada kogu Luhanski oblastit ja piirata Ukraina väed sisse Sjevjerodonetski piirkonnas, teatas Ukraina relvajõudude kindralstaap hommikul.

Donetski suunal on vaenlase peamised jõupuingutused suunatud Lõmani täieliku kontrolli alla võtmisele ja katsetele parandada taktikalist olukorda Sjevjerodonetski ja Avdijivka suunal. Ukraina üksuste positsioonide ja tsiviilinfrastruktuuri vastu kasutati suurtükiväge ja ründelennukeid, teatas kindralstaap..

Vaenlane püüab end Sjevjerodonetski piirkonnas kindlustada. Rünnati Ustõnivka suunas, aga edu ei saavutatud.

Jaga
Kommentaarid