Reformierakonda toetas küsitluse järgi 12.–20. mail läbi viidud küsitluses 33 protsenti eelistust omanud vastajatest ehk koguni 8 protsenti rohkem kui aprillis. Reformierakonnale järgnevad Eesti 200, keda toetas küsitluse järgi 17 protsenti (aprillis 21), EKRE 17 (aprillis 18), Keskerakond 16 (aprillis samuti 16), sotsid 7 (aprillis 9), Isamaa 7 (aprillis samuti 7) ja Rohelised 3 protsendiga (aprillis 4).

"Tulemustest ilmneb, et Keskerakonna aktiivsus mai keskel neile toetust juurde ei toonud. Keskerakond jagab koos EKRE ja Eesti 200-ga teist kuni neljandat kohta," märkis Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog.

"Reformierakond oli sel viimati oktoobris 2020. Reformierakonna toetus on põhiliselt kasvanud üle 50-aastaste hulgas," selgitas Voog. See valijagrupp on varasemalt olnud Keskerakonna tuumikvalijad.

"EKRE toetus võrreldes aprilliga pole oluliselt muutunud, kuid pikemaajaliselt on nende reiting langeva trendiga. Eesti 200 kaotas mais tugevalt toetust ja seda põhiliselt Reformierakonnale," kommenteeris Voog.