Talle on esitatud kahtlustused korruptsiooni mahitamises, parteile illegaalsete annetuste võtmises, illegaalses rikastumises ja riigireetmises.

Esialgu peetakse ekspresident kinni 72 tunniks. 2020. aastal lekkis meediasse video, kus näeb Dodonit väidetavalt võtmas vastu ettevõtja Vladimir Plahotniucilt kotti rahaga. Kohtuvõimud blokeerisid uurimise, ent 17. mail võeti juhtum lõpuks menetlusse.

Enda vahistamist prognoosis eelmisel nädalal ka Dodon ise, kes lubas riigist mitte lahkuda. „Nad võivad minu vastu midagi ette võtta, korraldada läbiotsimisi või mind alusetult mõneks ajaks kinni pidada,” rääkis Dodon teleintervjuus. „Aga mind ei saa keegi hirmutada, ma ei plaani riigist lahkuda ega peitu minna.”

Eelmisel aastal loobus Dodon oma kohast parlamendis, mis oleks talle vähemalt ajutiselt taganud saadikupuutumatuse. Samuti astus ta tagasi Moldova sotsialistide partei (PSRM) esimehe kohalt. Intervjuus ütles Dodon, et lootis sellega vältida vastasseisu läänemeelse presidendi Maia Sanduga ja lasta uuel valitsusel rahus tööd teha. „Aga pärast seda [uurimist]: oodake ainult!” kuulutas Dodon.

Väljaande Jurnal teatel toimusid läbiotsimised ekspresidendi Chișinău kodus ja veel neljal aadressil. Juurdluse takistamise eest võeti vahi alla tema naisevend, kes olevat uurijate nähes alla neelanud tšeki, mis näitas Dodoni seotust Sadovas asuva puhkebaasiga.





Jaga
Kommentaarid