Ahvirõuged on midagi, mille pärast peaksid muret tundma kõik ja USA uurib, milliseid ravimeetodeid ja vaktsiine on saadaval, ütles USA president Joe Biden täna.

"Me töötame kõvasti selle nimel, et välja selgitada, mida teha ja milline vaktsiin, kui üldse, võib [ahvirõugete] jaoks saadaval olla," ütles Biden täna Lõuna-Koreas ajakirjanikele enne Jaapanisse visiidile suundumist. Bideni sõnul teeb ahvirõugete võimalik levik muret, vahendab Reuters.

Sel nädalavahetusel on Euroopas ja Põhja-Ameerikas teatatud uutest ahvirõugete nakkusjuhtumitest, samas kui Iisrael registreeris oma esimese juhtumi pühapäeval. Kardetakse, et viiruse levik on lähipäevadel kiirenemas. Üks juhtiv arst ütles näiteks Sky Newsile, et Ühendkuningriik, kus praeguseks on kinnitatus 20 ahvirõugete juhtumit, seisab järgmisel nädalal silmitsi juhtude arvu märkimisväärse kasvuga.

Maailma Terviseorganisatsioon on seni tuvastanud maailmas umbes 80 ahvirõugete juhtumit ja veel umbes 50 kahtlustatavat juhtumit.

Primaatidelt ja muudelt metsloomadelt pärinevad ahvirõuged põhjustavad enamikul patsientidest palavikku, kehavalusid, külmavärinaid ja väsimust. Raske haigusjuhtumiga inimestel võib tekkida lööve ja kahjustused näol, kätel ja muudel kehaosadel.

Rõugetega seotud haigusjuhtumeid on varem leitud ainult Kesk- ja Lääne-Aafrikaga seotud inimeste seas.

Jaga
Kommentaarid