Üks Azovstali kaitsjatest, Aasovi rügemendi võitleja Dmitri Kazatski avaldas hiljuti kaks hüvastijätufotot Mariupoli tehasest.

"Ja ongi kõik. Tänan teid varjupaiga eest, Azovstal on minu surma ja minu elu paik. Muide, vangistuses oleku ajaks jätan teile siia ühe parima kvaliteediga foto, saatke see kõigile ajakirjandusauhindadele ja fotovõistlustele. Kui ma midagi võidan, on see pärast väljaandmist väga tore. Tänan teid kõiki toetuse eest. Kohtumiseni," kirjutas ta fotode alla ja postitas ühtlasi Google Drive'i lingi oma varasemate piltidega.

Azovstali kaitsja

Kus Kozatski praegu on, pole teada.

Kohaliku meedia teatel on Kazatski 26-aastane ja sündinud Žõtomõri oblastis. Kuni 2014. aastani õppis ta Ukrainas Rivne oblastis Ostrohi akadeemias politoloogiat ja seejärel liitus Ukraina rahvuskaardiga. Hromadske kirjutab, et Kazatski on Mariupolis teeninud 2015. aastast ning 2017. aastal liitus ta Aasoviga. Viimati juhtis ta rügemendi pressiteenistust.

Ukrainas kutsutakse Kozatskit "Azovstali silmadeks ja hääleks". 10. mail, mil Vene väed püüdsid tehast hõivata, avaldas Aasovi rügement Kazatski fotoessee, mille peategelasteks olid Azovstali haavatud kaitsjad. 16. mail levitati sotsiaalvõrgustikes laialdaselt veel üht Kozatski kuulsat pilti Ukraina sõdurist tehase katkise katuse valguskiires. Foto pealkirjaks oli "Valgus võidab".

Lisaks on Kazatski tuntud Ukraina räpibändi Kalush Orchestra loo "Stefania" esituse poolest. Ukraina võidu järel postitas ta sotsiaalmeediasse video, kuidas ta Azovstalis pommitamise taustal võidulugu esitab.

Jaga
Kommentaarid