"Kuldne "kõik" läheb Eesti televisiooni, ajude ja tõe täieliku puudumise eest eetris," alustas Vladimir Solovjov Eesti uudistesaadet iseloomustanud saatelõiku. "Vaadake, "tere"," jätkas ta miskipärast, ning edasi näidati eetris lõiku ETV+ saatest "Aktuaalne kaamera".

Lõigus rääkis uudisteankur Julia Leva Ukraina sõjaväelaste evakueerimisest Mariupolist Azovstali tehase territooriumilt. Lühikese videojupi katkestas Solovjovi hüüe, et Julia Leva ei rääkinud sõnagi tõtt.

Üks saatekülalistest märkis Solovjovile, et Julia Leva lõik on tema saates juba teist päeva järjest. "See on minu jaoks oluline. Olen valmis seda iga päev näitama. Loodan, et see inimene tuleb meile stuudiokülaliseks," vastas Solovjov.

Saates osalenud kõrgema järgu Kremli propagandist Margarita Simonjan esitas aga ootamatu küsimuse – miks on saade vene keeles? Sellele küsimusele stuudiosviibijad vastata ei suutnud, kuivõrd nad pole ilmselt Eesti demograafiaga kuigivõrd kursis.

Solovjov jõudis kiiresti järeldusele, et Eesti meedia kasutab vene keelt üksnes vastupropaganda eesmärgil. "See on Estonia Today (viide propagandakanalile Russia Today – toim),“ pakkus üks saatekülaline. See võrdlus ei meeldinud ei Solovjovile ega Simonjanile, Solovjov keeras väite naljaks, meenutades stereotüüpi eestlase aeglusest: "See on "Estonia Yesterday". Kõik nende uudised viibivad paar päeva."

Solovjov püüdis veel jõudumööda eesti aktsenti järele aimata, saatelõik ei kestnud aga kaua, natsionalistlikku nalja jätkus umbes kaheks minutiks.

Jaga
Kommentaarid