Boeing 737-800 oli teel Kunmingist Guangzhousse, kui sööstis nina ees 8800 meetri kõrguselt vastu mäge. Hukkusid kõik 132 pardal olnud inimest. Tegemist on Hiina viimaste aastakümnete ohvriterohkeima lennukatastroofiga, vahendab CNN.

Lennuki kahjustatud lennuandmete salvestist saadud informatsioon näitab, et lennuki panid maapinna suunas sööstma inimese antud käsud juhtseadmetele, teatas WSJ informeeritud allikatele viidates.

„Lennuk tegi, mida keegi kokpitis tal teha käskis,” tsiteeris WSJ USA ametnike esialgse hinnanguga tuttavat allikat.

Lennuki lennuandmete salvesti ja kokpiti helisalvesti saadeti analüüsimiseks Washingtoni USA rahvuslikku transpordiohutuse ametisse (NTSB).

WSJ-i teatel keskenduvad ameeriklased piloodi tegevusele. On ka võimalik, et keegi teine lennukis olnu võis kokpitti tungida ja tahtlikult katastroofi põhjustada.

Hiina uurijad ei ole paljastanud mingeid mehaanilisi ega tehnilisi probleeme, mis oleksid võinud allakukkumise põhjustada.

China Eastern teatas WSJ-ile, et ei ole mingeid tõendeid probleemidest lennukiga ning pilootide tervis ja perekondlikud tingimused olid head, samuti oli hea nende rahaline seis.

Enne vastu maad sööstmist ei olnud midagi ebatavalist ka lennuki meeskonna ja lennujuhtide vahelises suhtluses.