Kahtlusalune – 18-aastane Payton Gendron – tegi tulistamise ajal oma tegudest otseülekannet. Praeguseks on ta vahi alla võetud.

Gendron tulistas 13 inimese pihta, kellest 10 hukkus. Pihta saanutest 11 olid mustanahalised ja 2 valged, teatas kohalik politsei. Kaks inimest on praegu haiglas, nende seisund on stabiilne.

USA justiitsministeerium nimetas massitulistamist vihakuriteoks ja rassistlikuks vägivaldseks ekstremismiks. Võimud on lubanud kuritegu uurida kiiresti, et tagada õiglus süütutele ohvritele. Uurimisse on kaasatud ka FBI.

Kahtlusalune Payton Gendron tappis 10 inimest.

18-aastane kahtlusalune sõitis Buffalo supermarketisse taktikalise varustusega ja tal oli kaasas ka kaamera, millega tegi tulistamisest otseülekannet. Noormees tulistas esmalt parklas nelja inimest ning seejärel suundus poodi, kus jätkas tulistamist. Poe turvatöötaja tulistas noormehe pihta mitu lasku, kuid noormehe taktikaline varustus kaitses teda, selgitas kohalik politsei.

Ühel hetkel suunas ta oma relva vastu enese kaela, kuid Buffalo politseinikud veensid ta relva langetama. Noormees loobus relvast ja taktikalisest varustusest ning alistus. Seejärel toimetati ta politseijaoskonda.

Supermarket, kus tulistamine aset leidis, asub mustanahaliste kogukonna südamikus.

Jaga
Kommentaarid