„Me ei peaks otsima väljapääsu Venemaa jaoks ja härra Macron teeb seda asjata. Ma arvan, et tal on suurepärane kogemus, et kuni Venemaa ise ei taha, ei hakka ta midagi otsima... Ta tahtis vahendamises tulemusi saavutada, kuid ei saanud neid ei meilt ega Venemaalt,” lausus Zelenskõi UNIAN-i vahendusel.

Zelenskõi teatas, et Macron pakkus talle järeleandmisi Ukraina suveräänsuses, et säilitada Venemaa presidendi Vladimir Putini nägu.

„Mulle tundub, et see ei ole eriti korrektne tegevus ühtedelt või teistelt liidritelt. Me ei ole valmis midagi kellegi jaoks säilitama ja kaotama selle eest oma territooriume. Mulle tundub, et see on täiesti ebaõiglane. See on kaotatud aeg,” ütles Zelenskõi.

Zelenskõi tuletas meelde, et omal ajal lubasid maailma liidrid Hitleril „mõelda maailma uuesti jagamisest”. Paljude aastate jooksul ei ole midagi sellist juhtunud, kuni Euroopa otsis lähenemist Putinile ja Venemaale.

„Venemaa näitas 24. veebruaril, et tal on ükskõik kõigist järeleandmistest ja ta võtab territooriumi ära, kui on otsustanud seda teha. Ja Emmanuelil ei ole vaja teha ühtesid või teisi diplomaatilisi pas’sid (prantsuse keeles „samm” – toim). Ta sai presidendiks, ma toetasin teda. Aga ilma igasuguse kõrvale astumiseta, ajalugu seda ei andesta. Ainult edasisammud, kui sa tahad enda oma tagasi saada,” lausus Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid