Rootsi juhtpartei otsustas täna, et toetab ametlikult Rootsi saamist NATO liikmeks. Ka Soome liikemeks saamine sai täna olulise kinnituse.

Vaid mõned tunnid varem avaldas Türgi tingimused meie naabrite NATO-sse astumise toetamiseks: Rootsi ja Soome peavad lõpetama terroristlike grupeeringute toetamise oma riikides, pakkuma Türgile julgeolekugarantiid ning tühistama ekspordi keelud Türgile.

NATO välisministrid kohtusid Berliinis. Peasekretär Jens Stoltenberg kinnitas kohtumise järel pressikonverentsil, et Soome ja Rootsi liitumine peaks minema ajaloolisel kiirusel (mis võib tähendada siiski vähemalt ühte aastat) ning et allianss tugevdab ka julgeolekut Baltikumis.

Azovstalis aina raskem

Azovstali tehast rünnati fosforpommidega, metallurgiatehase aladel lõksus olevad Ukraina sõdurid on aina raskemas seisus: ravimid on lõppemas, toitu ja vett napib.

Laupäeval evakueeriti Mariupolist suur konvoitäis inimesi, kes jõudsid ohutult Zaporižžjasse, vahendab Reuters. Kuid Ukraina valitsusliikme sõnul ei ole võimalust sõdurite evakueerimiseks - Putin lihtsalt ei anna oma vägedele korraldust seda lubada.

Suur võit Ukrainale

Ukraina saavutas nädalavahetusel sõjas suure võidu - vasturünnakute tugevuse ja abivägede puudumise tõttu otsustas Venemaa täielikult taganeda Harkivi ümbrusest. Venemaa jätkab rünnakuid neljal suunal: Lõmani, Sjevjerodonetski, Avdijivka ja Kurakove piirkondades. Pühapäeval õnnestus 10 inimest, enamik lapsed, Sjevjerodonetskist evakueerida.

Blogi avanemine võib võtta veidi aega. Kui blogi üldse ei avane, palun uuenda lehte.

Jaga
Kommentaarid