Venemaa haridusministeerium saadab enne õppeaasta lõppu kõikidele oblastitele juhised alustada tulevikus ajalooõpetusega alates 1. klassist, teatas haridusministeeriumi esindaja Sergei Kravtsok kolmapäeval Interfaxi vahendusel.

Selgub, et ajalooõpet on Vene koolides plaanis intensiivistada alates järgmise õppeaasta algusest. "Ajalootunnid ise algavad endiselt alates 5. klassist, kuid esimesest klassist alates tugevdatakse teiste õppeainete raames ajaloolist komponenti," selgitas Kravtsov.

See tähendab, et riigi haridusministeeriumi ettekirjutuse järgi hakkavad kõikides Vene koolides toimuma koolinädala alguses lisaks lipuheiskamisele ja hümni laulmisele ka eraldi tunnid, kus vesteldakse maailmas toimuvast.

Vene inimesed ei toeta

Ehkki Kremli hinnangul on esimese klassi õpilased ajaloo õppimiseks juba piisavalt vanad, avaldas Vene riigimeedia samal päeval uudise, mille kohaselt ei toeta ideed siiski suurem osa venelastest.

Nimelt peab VCIOM-i läbi viidud küsitluse kohaselt vaid 42 protsenti venelastest kasulikuks ajalootundide juurutamist koolides alates esimesest klassist, samas kui 49 protsenti inimestest on selle vastu.

Selgus ka, et ideed toetavad kõige sagedamini üle 60-aastased venelased ja nooremate vastajate seas on uuenduse osas skeptilised tervelt kaks kolmandikku vastajatest.

Jaga
Kommentaarid