Madison ütles eelmisel nädalal "Aktuaalsele kaamerale", et midagi agressiivset tol õhtul klubi ees ei toimunud. Ka Terras kommenteeris AK-le, et süüdistused rassismist ja vägivallast on absurdsed. Nüüd aga tunnistas Madison Vikerraadios, et maadles politseiga ja saadik viidi lausa politseiautosse.

"Riho võttis telefoni välja, hakkas filmima," ütles Madison. Madison rääkis, et Terras oli jõudnud vaid mõne sekundi filmida, kui politsei agressiivselt ta käest telefoni ära võttis ja hakkas sealt sisu kustutama. "Mina loomulikult ka tundsin ennast puudutatuna, kui minu hea kolleegi kallale minnakse ja tema käest haaratakse õigusvastaselt tema vallasvara ja mina haarasin selle telefoni tagasi," ütles Madison.

Madison ütles, et politsei reageeris sellega, et murdsid ta maha. "Selle peale umbes viis-kuus politseinikku tulid mulle peale justkui mina oleks mingisugune agressor või kurjategija, sest ma julgesin politsei käest tagasi haarata sõbra telefoni," ütles Madison.

Madison hakkas enda sõnul politseile vastu. Samal ajal kui politsei Madisoniga maadles, oli Terrasel käimas "mitu vaidlust", ütles Madison. Madison ja Terras tõsteti politseiautosse.

Madisoni sõnul viidi ta politseiautosse ning siis küsiti, kus ta töötab. “Küsiti, kas mul on dokumenti, aga ma olin oma riided garderoobi jätnud,” selgitas Madison. Siis läks politsei riideid ja passi võtma. Pärast diplomaatilise passi nägemist, lasi politsei Madisonil ja Terrasel minna.

Madison ei teinud enda sõnul midagi seadusvastast, sest filmimine on sellisel kujul Prantsusmaal lubatud.

Sündmuste käik

Madison ütles ka raadios, et turvamees, kes neid Terrasega ukse peal vastu võttis ei olnud mustanahaline. "Tegemist ei olnud mustanahalisega või n**griga või kellega iganes. Tegemist oli valge inimesega," ütles Madison. Ta kinnitas taas, et saadikutel paluti üleriided garderoobi panna, mispeale tekkis Terrase ja töötaja vahel sõnelus. Madisoni sõnul ei tahtnud Terras oma pintsakut ära anda, sest tema hinnangul ei olnud tegu väliriietega, klubi töötajad sellega ei nõustunud.

Samuti ütles Madison, et tema ei kuulnud kordagi, et Terras oleks midagi rassistlikku öelnud. Madisoni sõnul ei öelnud keegi ka sõna "ahv" ning ta isegi ei tea seda sõna prantsuse keeles.

Madison läks enda sõnul kluppi sisse ning jättis Terrase uksehoidjaga vaidlema. Pärast läks Madison enda sõnul tagasi ning Terras endiselt vaidles, et pintsakuga kluppi sisse saada. Madison enda sõnul läks vaidlust klapitama, sest tema hinnangul käis mõttetu vaidlus.

Kes siis politsei kutsus? Madison arvab nüüd, et mõlemad juhtumi osapooled võisid kutsuda politsei - nii Terras kui ka klubi omanik. Prantsuse politsei jõudis kohale ja Madisoni sõnul oli politsei kohe negatiivselt Terrase suhtes meelestatud ja agressiivsed.

Prantsusmaa prokuratuur kinnitas täna Delfile, et Terrase ja Madisoni suhtes on algatatud juurdlus, kuid praeguses etapis rohkem kommentaare ei jagata.

Kaks Eesti eurosaadikut - Riho Terras ja Jaak Madison - sattusid eelmisel nädalal Strasbourgi öömelu keskel seigeldes kohalike korrakaitsjatega pahuksisse. Prantsusmaa kohalik päevaleht DNA kirjutab samuti, et turvatöötaja suunas kasutati rassistlike väljendeid. "Tal oli probleem minu turvamehe nahavärviga," ütles klubi omanik Eric Legrand DNA-le. Pinged aga tõusid Prantsusmaa meedia sõnul taas, kui saabus politsei. Allikas kinnitas AFPle, et üks saadikutest oli politseinikku löönud, mispeale ta suruti maha. Maha surutuna mängis saadik aga staatuse ja puutumatuse kaarti ning politsei vabastas ta, vahendab kohalik meedia.