USA Euroopa vägede endine juhataja Ben Hodges oli üks esimesi, kes Gerassimovi puudumisele tähelepanu juhtis.

„Kas ma ei pannud tähele? Ma ei ole näinud kindral Gerassimovi täna hommikul ei tribüünil ega kusagil mujal. Ainult Šoigut. Kas Gerassimovil on mujal tegemist, kas ta paraneb võimalikust haavast või tõrjutakse teda pildilt välja?” küsis Hodges.

Ukraina väljaanne Obozrevatel küsis oma loo pealkirjas, kas Gerassimov läks Jossif Kobzoni kontserdile, viidates meie hulgast lahkunud legendaarsele Kremli lauljale.

Internetis pakuti, et Gerassimovi puudumine on seotud tema hiljutise käiguga Ukraina Harkivi oblastis Izjumis, kus toimuvad ägedad lahingud. Kinnitamata andmetel sai Gerassimov seal haavata. Mõned küsisid, kas äkki on Gerassimov juba hinge heitnud.

Grupi Informatsiooniline Vastupanu sõjalis-poliitiline vaatleja Aleksandr Kovalenko tundis samuti huvi Gerassimovi puudumise põhjuste vastu.

„Oi, aga miks ei olnud häbiparaadil Valeri Gerassimovi? Jäi ta ummikusse ega jõudnud kohale? Izjumi ummikusse,” kirjutas Kovalenko. „Põhimõtteliselt, nagu ma ütlesin, näitas häbiparaad, et Valeri Gerassimov on miinimumjuhul raskelt haavatud ja maksimumjuhul läks Kobzoni kontserdile.”

Keegi Konstantin kirjutas: „Niisiis on tal üks haav sääres ja teine p**ses. Ei saa seista ega istuda, aga kõhuli lamada on kuidagi ebaviisakas.”

„Ilmselt k*pivad teda Lubjanka keldris,” vastas teine kommentaator.

Punasel väljakul juhtis paraadi Venemaa maavägede ülem Oleg Saljukov.

Jaga
Kommentaarid