NATO riigid ei ole tahtnud Moskva seisukohta kuulata ja alliansil on teised plaanid. Venemaa andis agressioonile ennetava löögi, mis oli ainus õige otsus, teatas Venemaa president Vladimir Putin täna Moskvas võiduparaadil.

"NATO on alustanud Venemaaga külgnevate territooriumide hõlvamist. Kõik rääkis sellest, et kokkupõrge neonatside, banderalastega, kellele USA ja tema nooremad kompanjonid panuse tegid, on vältimatu. Me oleme näinud, kuidas liikus sõjaline taristu, kuidas hakkasid tööle sajad välismaised nõuandjad, NATO riikidest tulid kõige moodsamate relvade regulaarsed saadetised," teatas Putin.

„Oht kasvas iga päevaga. Venemaa andis agressioonile ennetava vastulöögi. See oli sunnitud, õigeaegne ja ainuõige otsus, suveräänse, tugeva, iseseisva riigi otsus,” ütles Putin.

Vene okupandid valmistuvad rünnakuks Siverski, Slovjanski, Lõssõtšanski ja Avdijivka suunas, teatas Ukraina relvajõudude kindralstaap.

„Donetski suunal on vastane koondanud lennu- ja suurtükiväe toetusel peamised jõud, et proovida saada oma kontrolli alla Rubižne ja Popasna ning jätkata ettevalmistusi rünnakuks Siverski, Slovjanski, Lõssõtšanski ja Avdijivka suunas. On suurendatud tule andmist ja püütakse meie vägede kaitsest läbi murda,” öeldakse teates.

Izjumi suunal koondab vaenlane lääne sõjaväeringkonna 1. tankiarmee ja 20. üldvägede armee, ida sõjaväeringkonna 68. armeekorpuse 29., 35. ja 36. armee ning õhudessantvägede üksustega jõud, et jätkata rünnakut Sulõhivka – Nova Dmõtrivka ja Sulõhivka – Kurulka suunas.

Blogi avanemine võib võtta veidi aega.

Jaga
Kommentaarid