Kolmeliikmelisest pundist üks tegi relvataolisest esemest lasu lähistel oleva maja suunas.

Teatele reageeris mitu politseipatrulli ning koostöös peatati BMW, millega punt sündmuskohalt lahkuda proovis.

Sõidukis oli kaks meest ja üks naine, nad toimetati kõik esmalt asjaolude selgitamiseks jaoskonda," rääkis Lääne-Harju välijuht Steffen Tamm. "Väärteokorras peeti kinni mees, kes relvataolisest esemest avalikus ruumis lasu tegi. Masinast leiti ka relvataoline ese ning lähistelt padrun, mis hoiule võeti."

Seda, millega täpselt tegu oli, politsei ei täpsustanud. Tõdeti, et ese ei olnud tulirelv.

"Relvaga seotud sündmustele reageerib politsei alati täie tõsidusega ning suurte jõududega. Enamasti ei ole esmase info pinnalt teada, mis on vehkija motiiv, kas keegi kõrvaline on ohus või kui ohtliku relvaga oskamatu inimese käes on sootuks tegu," selgitas Tamm. "Sellest kõigest hoolimata on politsei ülesanne need ohtlikud olukorrad kiiresti lahendada ning kõrvaliste inimeste turvalisus tagada."

"Kuivõrd kaugemalt vaadates ei ole võimalik aru saada, kas tegemist on mängu-, õhk- või päris tulirelvaga, on inimeste hirm avalikus ruumis relvataolist eset nähes mõistetav. Seega on ka politsei valmis relvataolise esemega vehkijate kinnipidamiseks kasutama kõiki seadusega lubatud võimalusi," lisas välijuht.