Üleminek suveajale leiab Euroopas aset kehtiva maailmaaja (UTC) kohaselt kell 01:00. Kuna Eesti ei paikne vastavas vööndis, on siinseks tähtajaks kellakeeramisel 03:00.

Seega, täna öösel kell 03:00 tuleb eestimaalastel oma seierid nihutada tunni võrra edasi 04:00 peale.

Miks me keerame kella?

Suveaja kasutamisele on vägagi ökosõbralik selgitus: nimelt on võimalik loodusliku valguse ratsionaalsema kasutamisega elektrienergiat kokku hoida.

Oli ju ka esimene idee suveajast just materiaalse argumentatsiooniga toetatud: küünalde säästmise printsiibil olla selle mõtte justkui naljaviluks välja käinud 18. sajandil USA üks asutajaliikmeid - nimelt Benjamin Franklin.

Siiski on mitmed uuringud väitnud, et energiavõit on kellakeeramisest üürike. Seda enam, et talvisel ajal kellakeeramine võib tekitada vajadust pikemat aega kütta.

Lisaks ollakse mures ka kellakeeramise mõjude pärast inimeste tervisele - kella keerates nihkub ju inimese päevarütm: ärkamisaeg, tööle mineku aeg, magama mineku aeg. Kõikide muude keskkonnatingimustega seoses ajab see organismi segadusse.

Kellakeeramise vajalikkuse üle on peetud möödanikus ohtralt debatte, kuid Eestis on otsustatud jätkata kellakeeramise traditsiooni.