Putin süüdistas agressiivses, ähvardustest ja valedest läbipikitud kõnes lääneriike "miljonite inimeste hukutamises", võrdles Ukrainat Natsi-Saksamaaga ja kuulutas välja sõja sealse "natsirežiimi" kukutamiseks. Ta kuulutas rünnaku eesmärgiks Ukraina demilitariseerimise ja režiimivahetuse ning ähvardas tagajärgedega kõiki, kes kavatsevad konflikti sekkuda. Loe Putini sõjakuulutust täispikkuses!

Vene väed on tunginud Ukrainasse lisaks juba okupeeritud Donbassile ja annekteeritud Krimmile ka Lõuna-Valgevenest ning Edela-Venemaalt.

Lõunast toetas üksusi Vene Musta mere laevastik ning edelast toetas tulega Vene vägede kontrolli all olev niinimetatud Transnistria vabariik.

Suurim sõjategevus on toimunud idas ja lõunas. Põhjas vallutasid Vene väed Tšornobõli tuumajaama alad. Lahtine on Kiievist mõnekümne kilomeetri kaugusel asuva Antonovi/Hostomeli lennuvälja saatus, mille kohta on tulnud teateid nii Vene kui ka Ukraina vägede edust.

On võimalik, et ööl vastu 25. veebruari püüavad Vene väed rünnata Kiievit.

Sõja vastu on toimunud protestid Euroopa linnades ja Venemaal, suurimad neist Peterburis ja Moskvas. Venemaa protestijaid ajab laiali politsei, sadu inimesi on ka arreteeritud.

USA president Joe Biden teatas täiendavatest ja karmidest sanktsioonidest, mille lõigatakse Venemaa tugevalt maailmamajandusest. Euroopa Liidus on samuti kohe saamas kinnitust täiendavad sanktsioonid.

NBI Otseblogi laadimine võib võtta veidi aega!

Jaga
Kommentaarid