“Üürniku ja omaniku asjad olid korteris alles ning seega on vargus välistatud. Sada protsenti on välistatud ka korteriomaniku seotus mõrvaga,” kinnitas uurimist juhtiv prokurör Jüri Kasesalu Eesti Päevalehele.

Prokuröri hinnangul pidi kurjategija ohvrit kindlasti tundma, sest muidu poleks ta hästi turvatud majja, kus isegi erinevad korrused on lukustatud, sisse pääsenud. “Hetkel tegeleme inimestevaheliste sidemete uurimisega.”

Prokurör ütles SL Õhtulehele, et mõrtsukas oli ohvri väga vilunult tükeldanud. Arvatava ohvri kohta ütleb Kasesalu napilt, et soomlane elas Eestis elamisloaga ja oli siin veetnud alla aasta. Noormees oli arvutispetsialist.

Prokurör jätab esialgu enda teada, kellega ohver Tallinnas suhtles ja kas korterist on ka midagi röövitud. Ta ütleb vaid, et tegu pole juhusliku mõrvaga.

Maakri 36 korrusmajas elavad teiste seas kuulsad advokaadid, sportlased ja ärimehed.

Keskerakonna ajalehe Kesknädal väitel on Maakri tänava majas kuue miljoni krooni eest kortereid ka eksjustiitsministril Ken-Marti Vaheril ja tema lähedastel.

Hoones elab teiste seas ka kümnevõistleja Kristjan Rahnu. Majas oli SL Õhtulehe teada korter ka suusataja Kristina Šmigunil, kelle elukaaslast Kristjan-Thor Vähit nähti hoones üpris tihti. Nüüdseks on nad korteri väidetavalt maha müünud.