„Linnavolinike autode peale on äärmise hoolitsusega mõeldud, parkimiseks on tasuta kaardid ja puha. Tuleb ikka mõelda laste ja perede peale ka”, teatas Isamaaliidu fraktsiooni liige Liisa Pakosta.

Ta osutab, et Tallinna volikogu peab oma istungeid õhtustel aegadel — näiteks selle aasta 27. jaanuaril ja 22. septembril lõppesid istungid kell 21.30. Iga lapsevanema eelistus on olla sellal kodus oma laste juures, toonitab Isamaaliit.

„On äärmiselt oluline luua võimalusi noortele peredele ja eriti naistele osalemaks aktiivselt ühiskonnaelus. Tallinna kui Eesti suurima linna volikogu eeskuju teistele valitud kogudele, samuti väljaspool tavapärast tööaega tegutsevatele ettevõtetele, on vajalik ühiskonnas tasakaalu ning tegeliku sotsiaalse võrdsuse saavutamiseks.”

Isamaaliit leiab, et lubamatult ühekülgne oleks esinduskogu, mis koosneks ainult lastetutest täiskasvanutest või eakamatest linlastest, kelle lapsed juba suured. Nõnda jääks kasutamata hulk vajalikke teadmisi lastega perede probleemide ja võimaluste kohta, teatab erakond.

„Tuleb luua tingimused selleks, et emad ja isad saaksid rahulikult pühenduda linnaelu edendamisele ja linnakodanike esindamisele”, märkis Pakosta. „Nii, nagu on leitud võimalus kohaldada linnavolikogu hoones suitsetamisruum, tuleb leida ka võimalus eraldada ja sisustada laste mängutuba.”

Liisa Pakosta hinnangul tuleks juba alates järgmise aasta esimesest linnavolikogu istungist eraldada volikogu hoones üks lastesõbralik ruum, kus oleksid olemas näiteks joonistamistarbed, lauamängud ja mõned raamatud ning hügieenivõimalused (võimalus kätepesuks, väikelastele pissipott jmt.) Kooliealistel lastel peaks toas olema võimalik teha koduseid ülesandeid.

Laste mängutoas tuleks volikogu istungite ajal rakendada lapsehoidjat, kasutades lapsehoiuga tegelevate firmade teenuseid või tehes pakkumise Tallinna lasteaedadele, kus kindlasti leidub Isamaaliidu hinnangul mõni tubli inimene, kes on lisatööst huvitatud.