Eesti kodanikuühiskonna arengu kontseptsiooni (EKAK) arendamiseks kauples rahvaliitlasest regionaalminister Jaan Õunapuu lisaeelarvest välja 2,5 miljonit. Suurema osa summast jagas minister läinud kuu lõpus avalikku konkurssi korraldamata üheksa ühenduse vahel, kirjutab Postimees.

Teiste seas sai ilma konkursita 500 000 krooni Eesti Naiste Koostöökett, mille üks juht on Õunapuu erakonnakaaslasest nõunik Merike Metstak.

Eestis on kaks suuremat naisteühendust: Eesti Naiste Koostöökett ja Eesti Naisteühenduste Ümarlaud (ENÜ). Kui esimesse kuulub kümmekond erakondade naisühendust, siis teine liidab üle 170 naisorganisatsiooni Eestis, enamik neist mittepoliitilised.

Metstak ei suutnud veenvalt selgitada, miks avalik konkurss jäi korraldamata. Ta nentis, et ministeerium kaalus erinevaid taotlusi ning otsustas raha eraldada ühendustele, kelle abil saab kõige paremini ellu viia kodanikuühiskonna arengut toetavaid tegevusi.

Ta ütles, et ei näe siin huvide konflikti, sest tema kui ministri nõuniku pädevusse ei kuulu raha jagamise otsuste tegemine.