Medalid antakse üle kolmapäeval välisministeeriumis toimuval vastuvõtul, teatas päästeamet.

Päästeamet lähetas Eesti päästemeeskonna18 liiget Pakistani 11. oktoobril, et osutada abi Lõuna-Aasias Batagrami piirkonnas maavärina tagajärjel kannatada saanutele. Missiooni pikkuseks oli 12 päeva ning meeskond naasis Eestisse 25 oktoobril.

Päästemeeskonna tööpiirkonnaks oli Batagrami linn ja selle ümbrus, kus enne maavärinat elas üle 300 000 elaniku. Piirkonnas hukkus ligi 7000 inimest.

Meeskond koosnes meditsiini- ning otsingu- ja päästemeeskonnast, samuti kuulus meeskonda ka logistik ja sideohvitser.

EDRT meditsiinimeeskond ravis kohapeal oldud aja jooksul telgist kohandatud operatsioonisaalis 52 erinevate haiguste ja vigastustega patsienti, viisid läbi 33 anesteesiat, 30 raskemat kirurgilist operatsiooni ja 14 kirurgilist protseduuri.

Otsingu- ja päästemeeskonna ülesandeks oli tegeleda infrastruktuuri, veevarustuse ning sanitaartehnilise toe tagamisega välihaigla territooriumil.

Samuti tegeldi kahjude ja vajaduste hindamisega, viidi läbi meditsiinilise varustuse evakuatsioon osaliselt kokku varisenud haiglast, kontrolliti säilinud hoonete stabiilsust ning tagati välihospidali ja laagri üldine logistiline tugi.

Eesti päästemeeskonnast jäi katastroofipiirkonda maha 2000 ruutmeetrisel telgipinnal multifunktsionaalselt toimiv välihaiglakompleks, mis teenindas ööpäevas ligi 1500 patsienti.