Täna algava kampaania käigus tutvustatakse inimestele nende õigusi internetis, õpetatakse arvutikasutajaid käituma leimi avastamise korral ning kirjeldatakse netisuhtluse häid tavasid. Avatud on ka leimivastane veebilehekülg aadressil
.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on leimist saamas sõnavabaduse vaenlane. “Kui internetipostitused või kommentaarid sisaldavad vihkamist ja solvanguid, siis võtab see inimestelt tahtmise ennast avalikult väljendada,” lausub ta.

Halvimal juhul võib leim viia selleni, et mõned inimesed on valmis oma vabadusest vabatahtlikult loobuma ning nõuavad netitsensuuri, et vältida edasist leimamist.

Jehe sõnul kehtivad internetis samasugused seadused ja inimõigused nagu tänaval või linnaväljakul. Kasutajad ei taju aga pahatihti seda, et internet koosneb reaalsetest inimestest, mitte arvutitest.

“Tahame oma kampaaniaga kummutada ka arvamust, et internet on anonüümne,” märgib ta. “Soovime levitada arusaama, et oma sõnade ja tegude eest tuleb inimestel alati vastutada.”

Leimivastaste algatustega saavad edaspidi liituda nii kõik meediaväljaanded, veebilehtede pidajad kui ka eraisikud järgides või levitades leimivastase kampaania põhimõtteid ja sümboolikat. Leimi sümboolikat saab allalaadida SIIT.