Kuna ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud Eesti Moskva saatkonna ettekanne välisministeeriumile on tekitanud pärast osalist ajakirjanduses avaldamist palju spekulatsioone, on Repsi sõnul vajalik, et kõigil oleks võimalik ettekande täisversiooniga tutvuda, teatas Delfile ministeeriumi pressiesindaja.

Repsi sõnul kinnitab dokument, et kirjeldatud vestlus toimus kitsas ringis saatkonna töötajatega, samuti tuleb ettekandest selgelt välja, et minister ei teinud Marimaal välispoliitilisi avaldusi.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tegu ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud ülevaatega, mis tähendab, et see ei kuulu avalikustamisele. “Et see mingil moel on jõudnud ajakirjandusse, on loomulikult kahetsusväärne, aga paraku ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud dokumendid avalikustamisele ei kuulu,” kinnitas Paet “Aktuaalsele kaamerale”.

Neljapäevane Eesti Ekspress avaldas väljavõtted Eesti Moskva saatkonna ettekandest, mille järgi tegid Reps ja tema poliitiline nõunik Urve Läänemets Marimaal Eestit halvustavaid avaldusi.

Riigikogu opositsioonierakonnad leiavad, et Marimaal tehtud avaldustega, eeskätt vene telekanalile antud intervjuuga on haridusminister läinud vastuollu Eesti välispoliitilise joonega ning Res Publica eestvõttel hakatakse esmaspäeval arutama Mailis Repsi umbusaldamist.