Kanada Suitsetamisvastane Nõukogu, mis oma kinnitusel on sõltumatu mittetulundusühing, ütles, et Kanadas müüdavate sigaretipakide pinda 60 protsendi ulatuses kaunistavad antireklaamid, mis kujutavad vähihaigeid kopse ja suid, on lihtsalt “meditsiiniline pronograafia”.

Kanada Vähiliit ja Mittesuitsetajate Õiguste Ühing on aga seadnud kahtluse alla rivaalitseva lobigrupi rahaallikad ja väidavad, et antireklaam suitsupakkidel toimub hästi.

Vähiliidu ja mittesuitsetajate ühingu tõhusa lobitöö tulemusena kohustaski valitsus möödunud aastal tubakatootjaid selliseid sigeretipakkidel selliseid pilte avaldama.

“Selle süsteemi loonud inimesed on professionaalid, kes teadsid täpselt, mida teevad,” ütles mittesuitsetajate organisatsiooni tegevdirektor Garfield Mahood.

Suitsetamisvastane sõnum hoiatab kurjakuulutavate amputeeritud jala piltidega ka gangreeni eest ja kuulutab: “Tubakasuitsetamine võib põhjustada impotentsust!”.

Suitsetamisvastaste president Frank Dwyer aga väidab, et õuduspildid ei toimi. “Haigestunud organite piltidel ei ole rohkem mõju kui jäikadel hoiatustel kümme aastat tagasi,” kinnitab ta.

Dwyeri organisatsioonil on kavas hakata müüma sigaretipaki ümbriseid, mis pakuksid suitsust loobumiseks positiivseid viise.