Noored saavad enda päeval osa võtta kolmekümnest erinevast töötoast, kuulata konterti pealaval, öelda sõna sekka arutelul, vaadata noorte enda tehtud filme, osaleda moe-
show
´l, astuda üles vabalaval või võtta osa maakondadevahelistest võistlustest.

Noortepäev algab rongkäiguga, mis suundub Rüütli platsilt rannaparki, kus üksteise järel avanevad noorteühenduste koridor, töötoad, sisu- ja kinotelk.

30 töötoas on esindatud erinevad huvid ja võimalused, näiteks “Täna olen Macgyver”, kitarriring, moeboks, ju-jiutsu, ekstreemsport ja tekstiilituba. Kontserdil esinevad näiteks Tanel Padar&The Sun, Ursula, Noorkuu, Mild, Aides ja Amalgama.

Sisulava eesmärk on tutvustada päevateemat ja anda noortele võimalus kaasa rääkida neid puudutavates küsimustes. Tänavu kujutab sisulava endast päev läbi kestvat arutelu teemal “Noore võimalused kodanikuna”, edastasid korraldajad.

Julgematele noortele on avatud vabalava ja õhtuse moe-show tarbeks valitakse modellid publiku hulgast. Lisaks saab päeva jooksul kaasa elada maakonnavõistlusele, kus selgitatakse Eesti vingeim maakond. Toimub ka jalgpallimatš, kus omavahel võitlevad noored ja noorteametnikud. Võistlustulle astuvad Eesti Noorteühenduste Liit ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Noortepäev´05 projektijuhi Kadri Roosi sõnul on tegu aasta suurima üritusega, mis on suunatud otseselt ja ainult kõigile noortele. “Meil on olemas emadepäev ja isadepäev, naistepäev, isegi meestepäev, ka lastekaitsepäev, kuid tegelikult puudus varem noortel eraldi päris oma päev, kus nad ise võiksid oma muredest rääkida, mitte lasta teistel seda enda eest teha,” kommenteeris Roos.