Aprillis ametisse saanud Griffin kinnitas, et NASA suudab ellu viia president George W. Bushi ambitsioonika plaani saata Marsile mehitatud kosmoselaev, teatab Fox News.

Griffini sõnul on agentuur saanud inflatsiooni arvesse võttes stabiilselt raha. See on võrreldav summadega, mis anti asutusele 1960-ndatel ja 1970-ndatel aastatel, mil toimusid mehitatud lennud Kuule.

„Selgub, et NASA sai viimase 16 aasta jooksul sama palju raha kui oma esimese 16 aasta jooksul. Minu hinnangul suudame me Kuule minna. Me võime Marsile minna. Me ei saa seda teha nii kiiresti, nagu Apollo ajal, kuid me suudame seda teha,” ütles Griffin.

NASA süstikud pole lennanud alates 2003. aastast, mil isolatsioonivea tõttu süttis Columbia süstik maandumise ajal põlema, tappes seitse meeskonnaliiget. Süstikulennud tahetakse taastada juulis.

„Kui küsida ükskõik kellelt siin riigis, kas teie meelest peaks USA loovutama Kuu hiinlastele või eurooplastele või venelastele või kellele tahes, vean kihla, et vastus oleks eitav,” ütles Griffin, kelle sõnul tahab enamik inimesi näha inimkonda kosmosesse minemas.