Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond nõukogu otsusele on elutöö tänuauhinna suurus 50.000 krooni, teatas fondi pressiesindaja BNS-ile.

Fondi nõukogu esimehe Eri Klasi sõnul on fondi kaheksandat aastat välja antav elutöö tänuauhind vaid väike meelespidamine võrreldes selle suure töö ja loomingulise panusega, mille nii tänuauhinna tänavused kui varasemate aastate laureaadid Eesti kultuurilukku andnud on.

“Rahvuskultuuri Fondi põhiline eesmärk on väärtustada ja toetada Eesti kultuuri ja haridust ning need tänuauhinnad silmapaistvatele kultuuritegelastele on osa meie laiemast tegevusest stipendiumide ja toetuste jagamisel,” märkis Klas.

Esmakordselt anti sel aastal fondi stipendium kultuuriaasta parimale debüüdile. Idee algataja Sinebrychoff Eesti Fondi stipendiumi 10.000 krooni sai Siiri Timmermann dokumentaalfilmi “Teisel pool Himaalajat” eest.

Tänavu teistkordselt Robert Lepiksoni Fondist väljaantava ajakirjaniku 30.000 kroonise eetikapreemia otsustas nõukogu laekunud ettepanekute alusel anda Vahur Kersnale ja Mihkel Kärmasele.