“Toimunule ei ole mingit õigustust ja loomulikult ei saa me pärast sündinut jääda parlamendiliikmeteks. Seetõttu tegime juba hommikul otsuse loobuda töökohtadest riigikogus,” lausus Peep Aru Reformierakonna pressiesindaja vahendusel.

Peep Aru ja Toomas Tein esitasid esmaspäeva hommikul riigikogu juhatusele avalduse, milles teatasid soovist riigikogu liikme kohalt lahkuda.

Nende asemel tulevad riigikokku Igor Gräzin ja Tõnis Kõiv.

Politsei algatab Teini ja Aru suhtes kriminaalmenetluse, sest võimu esindaja ja avalikku korda kaitsva isiku laimamine või solvamine on kriminaalkorras karistatav.

Pühapäeva kesköö paiku sai politsei väljakutse Pärnu maantee 28 juurde, kus kahel mehel oli tekkinud konflikt Café VS-i töötajate ja kohalekutsutud Falcki turvapatrulliga. Tüli algatasid riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Peep Aru (51) ja fraktsiooni liige Toomas Tein (49).

Politseipatrulli saabudes käitusid mehed agressiivselt, kasutasid vägisõnu ümberolijate suhtes, suunates otsese sõimu politseinikele, kiirabitöötajatele ja turvatöötajatele. Mehed ei allunud politseinike korraldustele. Nii endale kui teistele ohtu kujutavad korrarikkujad viidi politseiosakonda kainenema.

Politsei alustas vastava karistusseadustiku paragrahvi alusel uurimist. Lisaks selgitab uurimine välja ka võimaliku avaliku korra rikkumise süüteolise koosseisu.