Microsofti Balti regiooni juht Torben Andersen ütles: “Meie kogemus teistes Euroopa riikides, ka minu kodumaal Taanis, näitab, et kasutajate enamus eelistab maakeelseid programme ja operatsioonisüsteemi. Esimene siinne kogemus Office XPga oli edukas, aga mõeldes algajatele arvutikasutajatele on eestikeelne operatsioonisüsteem isegi olulisem ning loodetavasti aitab kaasa arvutikasutuse populariseerimisele vähem inglise keelele orienteeritud ühiskonnagruppide hulgas.”

Eestindatud olevat nii Windows XP kasutajaliides (menüüd, dialoogiaknad ja teated) kui ka enamik spikrist (abiinfost). Enam pole mõtet vaielda selle üle, kas eestindada või mitte ja kes selle eest maksab. Töö on tehtud. Kes soovib kasutada eestindatud programme, võib seda teha. Loomulikult eelistavad paljud kasutajad endiselt inglise keelt, kuid nüüdsest on kõigil valikuvõimalus. Ja see on igal juhul tervitatav.

Lisaks Microsofti programmidele on ilmunud ka Linuxi, brauseri Opera 6.0 ja mõnede teiste programmide eestindatud versioonid. Windows XP on aga vaieldamatult neist kõige enam kasutatav.