Huvitava ülevaate
avaldas Tomshardware, mis tavaliselt tarkvaraga ei tegele. Silvino Orozco otsustas tõestada, et Windows Me on Windows 98-st aeglasem. Kõik tema poolt avaldatud testide tulemused kinnitavad seda, kuid vahe on siiski tühine. Küsimus on rohkem põhimõttes. Kas kasutajal on õigus oodata kulutatud raha eest töökiiruse kasvu või mitte?

Teise puudusena tõi ta välja kettaruumi hõivamise süsteemi taastamise kontrollpunktide jaoks. Kui kasutaja installeerib tihti uusi programme (nt suured mängud) ja võtab need seejärel maha, kulub palju kettaruumi taastamisvõimaluse loomiseks (kasvab kausta _RESTORE maht). Vaikimisi kasutatakse selleks kuni 12% süsteemi sisaldava ketta mahust. Uute suurte ketaste korral ei tohiks paar gigabaiti siiski probleemiks olla, pealegi võib kasutaja selleks eraldatavat kettamahtu ise piirata. 

Paul Thurrott peab seevastu töökindluse tagamise vahendeid Windows Me tähtsamaks eeliseks, vt  Help Me: Windows Me PC Health features examined.

Windows Media Player 7 ja Internet Explorer 5.5 on pälvinud vastakaid hinnanguid. Kuna neid võib tasuta tõmmata, pole nende pärast mõtet Windows Me’le  üle minna.

Iga uus operatsioonisüsteemi versioon toob paratamatult kaasa probleeme draiverite ja utiliitide ühilduvusega. Utiliitide tootjad kasutavad kohe võimalust uute versioonide pakkumiseks. Symantec lasi välja spetsiaalselt Windows Me jaoks mõeldud tooted: Norton SystemWorks 2001, Norton SystemWorks 2001 Professional Edition, Norton Internet Security 2001, Norton Internet Security 2001 Family Edition, Norton Personal Firewall 2001, Norton AntiVirus 2001, Norton Utilities 2001, Norton CleanSweep 2001 ja Norton Ghost 2001. Sobivate utiliitide hankimine toob kaasa lisakulusid.

Tuleval aastal kavatseb Microsoft lõpuks selleni jõuda, et nii kodus kui töökohtadel on võimalik kasutada sama operatsioonisüsteemi. Kindlasti tekib tõsiseid probleeme ka Whistleri juurutamisega, kuid üldiselt peaks olukord siiski paranema, kuna kasutusele tulevad ühised draiverid ja utiliidid. Kui midagi just ei põle, võiks raha kokkuhoidmiseks Windows Me vahele jätta ja Whistlerit oodata.