Wesley Snipes on kimpus maksuametiga ning võib kahtlase maksudest kõrvalehiilimise skeemi tõttu vanglasse sattuda.

Näitleja probleemide põhjus on möödunud aastal esitatud maksudeklaratsioon, mille koostas maksukonsultant Douglas P. Rosile. Rosile kinnitab, et Ühendriikides kuulub tulumaksuga maksustamisele ainult välismaal teenitud tulu.

39-aastane Snipes väitis, et tal on õigus saada tagasi 7,3 miljonit dollarit ehk kogu tulumaks, mis ta maksis 1997. aastal saadud 18,8 miljoni dollarilise tulu pealt, kuna see tulu ei olnud saadud välismaalt. Ta väitis ka, et ei saanud aastatel 1998, 1999, 2000 üldse maksustatavat tulu või sai vähe tulu ja nõudis ka nende aastate pealt raha tagasi. Deklaratsioon, mille allkirjastasid nii Rosile kui Snipes, vähendas staari 1997. aasta tulu nullini.

53-aastane Rosile töötab maksunõustajate organisatsioonis ning saab 1,5 miljoni dollarilise honorari, kui maksuamet Snipesi nõude rahuldab. Märtsis esitas Ühendriikide justiitsministeerium Rosile´i vastu hagi, keelates tal skeemi kasutamise ja nõudes klientide nimekirja. Rosile skeemi kasutavaid maksumaksjaid ähvardavad kriminaal- ja tsiviilkaristused.

Snipes vajas 2001. aasta alguses hädasti raha ning ilmselt seetõttu langes ta Rosile’i skeemi ohvriks, ütles üks staari sõber The Enquirerile. Sõbra sõnul oli Wesley veebruaris nii suurtes raskustes, et oleks võinud oma majast ilma jääda. Kohtupaberite järgi jättis Snipes viis kuud maksmata laenu Isleworthi villa pealt. Snipes võlgnes pangale 640.793 dollarit.