Kommunistliku Noorte Liiga Beijingi Munitsipaalkomitee (on vast nimi eksole) teatel selgitas uuring, et noorte inimeste internetis surfamise ajast kulus vaid 20% mängimise peale. Ülejäänud 80% kulutati märksa kasulikumalt, näiteks lugedes uudiseid ja otsides kooli jaoks õppematerjale.

Uuring viidi läbi 22 avalikus kohas, 14 kolledžis ja ülikoolis ning viies keskkoolis. Oma meelelahutusviisidest andis tagasisidet 2475 noorukit vanuses 12-24 aastat.

Uurimus selgitas, et uued meelalahutusviisid, nagu interneti ja mobiilimängud, flash, ja niinimetatud “DIY (Do It Yourself — tee ise) mängud on hõlmanud 50,3% paljude noorte vabast ajast, ületades senised meelelahutajad-energiataastajad televisiooni ja spordi.

Uuringust tuli välja, et noorukitele meeldivad eelkõige mängud, mis neid lõõgastavad ja nad päevasest pingest vabastavad. 90 protsenti küsitletutest märkis, et neile meeldib uutes mängudes väga loominguline moment.

57,6% vastajatest kinnitas, et nende nädalane netis surfamise aeg on alla 10 tunni ja seega ei saa neid pidada netisõltlasteks. Liiatigi kulutasid nad enamuse sellest ajast hoopiski uudiste otsimisele ja lugemisele. Vaid 19% tunnitas, et nad peaksid tegelikult mängudest loobuma ja seda nende vägivaldsuse pärast.