Haigla kümme lifti jäid laupäeval seisma viis minutit enne kella poolt kolme päeval, kui maja sees läks lühisesse elektrijuhe. Rikke täpset asukohta ei olnud elektrikud eile veel kindlaks teinud.

Mustamäe haigla peaarst Ralf Allikvee ütles Postimehele, et õnneks jäi vooluta vaid osa majast ning eluliselt tähtsad aparaadid ja valgustus töötasid edasi.

Rivist langes siiski välja ka kaks lifti, millega sõidutatakse haigeid, nii et arstid pidid patsiente treppidest üles-alla viima. «Ega haigla töö siis voolukatkestuse tõttu seisma saa jääda,» nentis Allikvee.

Kuigi seekord kestis elektrikatkestus vaid pool tundi, ei välistanud Allikvee selliste juhtumite kordumist tulevikus, kusjuures siis võivad sellega kaasneda juba tõsisemad tagajärjed. Peaarsti sõnul peitub põhjus hoone 20 aasta vanuses elektrisüsteemis, mille uuendamiseks pole haigla taotlustele vaatamata riigilt raha saanud.

Ajale jalgu jäänud elektrisüsteem häiris Mustamäe haigla tööd ka vähem kui kuu aega tagasi, kui Eesti Energia Aruküla alajaamas plahvatanud trafo jättis osa Tallinnast mõnekümneks minutiks elektrita. Toona jäi operatsioonisaal hetkeks pimedusse.