Läinud aasta lõpus karistas Helsingi linnakohus kahe kuupalga suuruse summaga eestlasest ehitajat, kes terroriseeris oma eksabikaasat võltsitud seksikuulutusega. Peale ülimalt pikantsete detailide teeb juhtumi ebatavaliseks ja õpetlikuks see, kuidas Eesti võimud aastaid tegutsenud ahistajat takistada ei suutnud.

Ehkki lugu on piinlik ja kaalul on töökoht soliidses firmas, on 35aastane kolme lapse ema Katre* nõus oma loo avalikustama õppetunniks teistele ahistajatele ning nende ohvritele.

"Kui see kuulutus netti tekkis, siis saatis Martin ise ka ilkuvaid e-kirju ja parastas, et ega keegi talle nii-ehk-nii midagi ei tee, sest ükski seadus ei saa sellist tegu takistada. Ega ma ise ka ei lootnud, et keegi üldse selle teema menetlusse võtab, aga õnneks vähemalt Soomes on seadused teistsugused," räägib kohtuasja võitja.

Nüüd võib Kesk-Eestis elav naine juhtumit meenutada kergendusega, kuid kui 2007. aasta suvel ilmus saidile http://www.sexinestonia.com/ tema libakonto koos suguühte fotoga, mis fantaasiale mingit ruumi ei jätnud, oli see viimane piisk tema karikas.