Peep lubas, et sünnipäevaõnnitluste ja koolipiltide keelamine ei kujune tema põhitegevuseks, ja tunnistas isegi, et esimeste puhul oli tegemist asutuse halva kommunikatsiooniga. Ilmneb aga, et ametnikud ja avalikkusega suhtlejad on inspektsioonis pärit Kuke aegadest.

Nimelt otsustas inspektsioon vastu tulla Vasakpartei endise juhi Sirje Kingsepa palvele ja käskis veebiväljaandest kustutada nelja aasta taguse persooniloo, mille valmimisele too ise varmalt kaasa aitas. Kingsepp polevat enam avaliku elu tegelane ja Vasakpartei marginaalne. Oma blogis muide esimese asjana ajakirjanike poole pöörduv naine ei taha seda lugu — mis midagi ülearu privaatset ei paljasta — enam EPL-i netiversioonis näha.

Otsuse langetanud andmekaitsja kinnitab, et raamatute ja ajalehtede hävitamist või rikkumist karta ei tule. On aga täiesti arusaamatu, miks tohib moonutada ajalehtede veebiväljaannete arhiive. Paberisse jääb ju lugu alles.

Tulemuseks on, et ajaloolane või ajakirjanik ei saa paberlehe veebiväljaande arhiivi usaldada ja peab igal juhul läbi kammima paberlehed. Ajaloolane teeks seda küll niikuinii, ajapuuduses ajakirjanik ilmselt mitte alati. Sisuliselt on tegu veebiväljaande materjali võltsimisega.

Otsuse teinud ametnik lõi ohtliku pretsedendi, kui võrdsustas ajakirjanduse veebiväljaanded suhtlusportaalidega. Aga ajaleht pole Rate, kus kasutaja võib konto lihtsalt kinni panna.

Kui juba kunagine parteijuht võib nõuda loo kustutamist, siis kujutage vaid ette neid ettekirjutusi, mida tehakse siis, kui Iglesiase Anettidel ja Vändra Avelitel üht-teist koitma hakkab. Pool internetti tuleb ära kustutada! Millegipärast ei paista aga Kingsepal midagi olevat selle vastu, et me teda Baari-Sirjena mäletame. Ilmselt sobis see natuuriga paremini kui parteijuhtimine.