Vaatasin siis igaks juhuks telekava ja pidin ennast äärepealt roheliseks vihastama. See oli eelmise aasta saade!
Prime time
’il — ja seda mitte suvel, vaid just uue hooaja alguses, kui kõik kanalid pingutavad vaatajate telerite ette tagasimeelitamise nimel. ETV-gi reklaamis hiljuti välja uue hooaja ja pidas sel puhul maha ka suurejoonelise peo, kus kiitis ennast ETV 2 avamise puhul.

Sellest ma saan veel aru, et terve suvi kordussaadete ja suvasarjade peal liugu lastakse. Eks kõik inimesed ju tahavad puhata, ja eks näidanud ohjeldamatult kordusi ka kõik teised kanalid. Ja noh, tegelikult kannatavad „Pehmed ja karvased“ isegi teist korda vaadata küll. Aga mitte juhul, kui „kõik, kõik on uus“ välja hõigatud!

Siis ma tahan ikka näha, kuidas Padar ja Pihl eelarve pärast juukseid katkuvad ja kuidas pudikeelse Partsi „kuradid“ majanduskriisi pihta käivad. Eelkõige tahan ma aga näha seda, kuidas Parts oma tuttuue auto loovutab ja tõesti hakkabki jala käima. Kuidas Ergma ja Ojuland kuivanud võileiva pooleks teevad, Evelin Ilves näljalaagrist koju vangub ja riigikogulased staaride eeskujul oma aluspesu panti panevad.

ETV 2-st ootan ma aga, et näidataks seda, mis kavas kirjas. Lubasin lastele mitu päeva ette, et esmaspäeval saavad nad „Nõiakivi“ vaadata. Sellest telelavastustesarjast on mul oma lapseeast suurepärased mälestused ja ma rõõmustasin koos lastega, et seda nüüd taas näha võib. Aga millegipärast tuli „Nõiakivi“ asemel „Kessu ja Tripp“. Mis on ju kah vaadatav, aga „Nõiakivi“ on ikka sada korda etem.

Palun, näidake ikka „Nõiakivi“, kui juba lubasite! Usun, et nii mõnigi täiskasvanu ühineb lastega ja uuendab oma toredaid mälestusi. Sellal kui tädi Rutt ja Tipp ja Täpp tunduvad tagantjärele vaadates tehnilise teostuse poolest eelkõige oma ajastu lapsed, võiksid kivinõid, kivivalvur Ropka ja hakkajad vanaemad tegijad olla ka nüüd.