Ja kui keegi on kellegi peale pahane, siis ei pea mitte inimese kallale minema ega Delfis avalikult sõimama, vaid võib ausambale millegagi pihta panna. Või kui see liiga kalliks läheb, siis niisama sülitada.

Me siis mõtlesime, et meil polegi oma kangelast muud kui see kadumaläinud Kalevipoeg, keda pole õieti merestki näha ja teeks ka oma kangelase koondkuju Tiinast ja Imbist ehk EESTI PÜHA EMA JA ÕPETAJA.

Tauno tegi juba kavandid valmis. Tuleb nii viie meetri kõrgune, ilusa ümmarguse lastootava kõhu ja prinkide tissidega noore naise kuju, mille me Karksi lossimäele püsti paneme, et oleks kaugele näha. Ja kui me ükskord välja oleme surnud, siis ei arvaks keegi, et me enam lapsi ei saanud, vaid kõigile oleks selge, et me lihtsalt ei tahtnud.

Mõned muidugi tahtsid Natsionalistist kangelast teha venelaste väljasaatmise idee eest, aga teised jälle ütlevad, et venelased on üks vähestest asjadest, mis meil Eestis head on ja viimaks saab neist veel Eesti Nokia ja see natsionalisti projekt on ikka teostamatu.

Ausamba avamispidustustel toimub veel Tiina ja Imbi pidulik ristilöömine. Tiina lüüakse risti lihtsalt sellepärast, et ta on märter.

Imbi aga lüüakse selle pärast, et ta julges Kingole vastu haukuda ja esitas naistele siivutuid küsimusi, mida netis ei tehta. Netis kas kakeldakse või räägitakse asjast — see on siis, et millest tuleb kakelda.

Tiina löövad risti pedagoogid, kes on selleks puhuks riietatud nagu kukluksklanlased, aga neil lipukarva salvrätikud kaelas, millel suurte tähtedega maalit LEPING. Et oleks pidulikum ja et oleks legaalne. Kuigi allkirjad ei paista välja. Et kas ikka on või ei ole.

Imbi lööb risti Harri isiklikult ja ilma naelteta, ainult koodeksitega. Ja kui keegi uurib pärast kust need koodeksid pärit on, siis tuleb välja, et Mait Metsanurga nimelisest varastatud raamatute kogust, kust on kontrollimise ajaks ka kõik lugejapiletid ära kadunud. Seega ei saa keegi midagi tõestada ja Tiina ja Imbi võetakse maha ja pannakse hauda, kust nad kolmandal tunnil rahvuskangelastena üles tõusevad. Kolmandat päeva ei jõua keegi oodata, sest sült hakkab sulama ja õlu läheb hukka ja kommid saavad otsa.

Raffas protestib, et see ootamine on hullem kui Andruse kitsas tee kahe hulluse — tavalise ja usuhulluse — vahel. Raffas tahab ikka oma rasvast hullust kätte saada ja kitsas kolmepäevane ei huvita kedagi.

Siis toimuvad Veiksi ja Imbi kihlused, mille viivad ilmalikuna läbi Harri Kingson Kingo ja vaimulikuna RjaffeR.

Kihlused ei ole muidugi pulmad ja seepärast laulatust ei toimu. Teiseks ei ole veel üldse kindel, kas Veiks ikka tahab naist võtta — see on vaid Imbi arvamus, et tal on head naist vaja ja ega siis gay’del pole abiellumine veel ära keelatud.

Imbi jälle igatseb vanaduspõlveks meest, kellega koos olla ja siivutusi sosistada. Sest see erutab, kui ei lähe ropuks. Ja tõstab toonust. Seks teeb nooreks, ütles juba…Andrus, Harri, RJR või kes? Sokrates võib-olla?

Sokrates tulebki aukülalisena Shalli käevangus, kel on must, kuid nii pimestav kasukas seljas, et kõik, mida varjata pole vaja, see paistab läbi ja mida varjata on vaja, see on vaevu varjat.

See on Sokratese ja Versace-Agupildi ühisprojekt ja selle nimi on “avat kasukas”. Harri kirjutab selle peale midagi märkmikku ja keegi ei saa kunagi teada, kas kommi, kaebuse või poeemi.

Nende järel tuleb esinduspaar: kõigekõrgemate tiitlitega feldprofessor Wang ei kellegi muu kui prl. Teekäija enda käevangus. Mõlemad puht guccis, kenzos ja d&g-s. Prl. Teekäijal käekotil mingi Saksamaa tempel. Kurjad keeled räägivad, et sotsiaalabi oma, mille prl. Teekäija Saksamaal rehepapiks olles saanud.

Siis Tema Eminents rector magnificus Andrus, kes on olnud igavesti abielus, oma truu bitchi saatel ja nii rahuloleva näoga otsekui oleks just Vanatoile peksa andnud või libanud Delfi peatoimetajat ennast.

Harri võiks tulla Anni käevangus, aga ta ei taha. Sellepärast tuleb ta kaks sammu ees ja Ann kaks sammu järel jagades kõigile Harri autograafe puhaste luuletustega, mis on nagu lahti unustatud uksed.

Hulkur tuleb Ordumeistri käevangus, kusjuures Ordumeistrit ennast pole näha, ainul rütmiliselt kõlavad sammud tuletavad meelde marssi… mis ooperist? Aur on ennast võluvaks Aureks disaininud ja tuleb lenneldes kui neljas saatusehaldjas.

Shall, Ann ja Hulkur panevad pead kokku, et mõelda, mida võiks kihlatuile soovida nii, et seda ära muuta ei saaks. Siis aga kostab hääl ülevalt, mis ütleb, et Aure ei saagi saatusehaldjas olla, kuna ta on RJRle auku kaevanud ja ta peab nüüd ise sinna sisse minema. Tervelt veerand tunniks.

Margus võtab Aure lohutamise enda peale, sest ta on hea inimene, ainult RJR teeb ta halvaks ja seda ta ei kannata välja ja läheb väga kurjaks nagu 77-e Teremeret ühtekokku.

Shall ja Ann ja Hulkur lähevad vaidlema, sest Ann pole veendunud, et usk on ohver ja Hulkur, et elu on ohver. Shall ütleb siis kuldsed sõnad, et õnneks pole me kõik PÄRIS lollid, kuigi tõesti “oleme kõik lollid”, nagu juba öeldud, siis: Soovime noortele õilsat ohvrit veel õilsama nimel.

Kihlatud vaatavad aga teineteisele otsa selliste süütute silmadega justkui oleks tulnud Andruse piiblitunnist ja kuulnud, et usuline kogemus on doktrinaalse religioosse metanarratiivi kollektiivse kogemuse destilleeritud kronoloogiline kontsentraat.

Siis lendab RJR kohale ja võtab neljanda saatusehaldja osa enda peale ja ütleb: “See on masohhism.”

Selle peale sosistab Andrus Harrile kõrva, et kõik on eetika poolt määratud ja allapoole pühaduse taset ei tohi langeda. Harri ütleb kõva häälega: “Palun defineeri, mis on masohhism”.

Kõik hakkavad naerma ja langetavad käed allapoole pühaduse ja gucci taset, sest on ju üldiselt teada, et masohhism pole midagi muud kui valu nautimine, mis guccidele ei sobi (kenzodest rääkimata).

RJR aga ütleb: “Tegelikult on masohhism kontrolli kaotamine ja selle läbi uue valitsemistasandi leidmine.” Nüüd hakkavad kõik sisistama, sest keegi ei saa enam täpselt aru, mis ennustus on noortele antud.

Siis astub Teremere välja ja ütleb, et see on ju lihtsam kui välismaa Zaporoožets ning marsi taktimõõt ja kui isand RJR on juba leiutanud suure ja väikese humanismi, miks ta siis ei võiks leiutada ka inimlikku ja jumalikku masohhismi…

Sellega on rahu taas Maa peal, aga see on väline, sest tegelikult on arusaamatus suur.

Andrus on kindel, et see on küll allpool püha teoloogilise korrektsuse taset. Harri ei oska sihukest värki kuidagi oma süsteemi panna. Shall ei saa aru, kas see ongi siis nüüd see õilis ohver ja Ann, kas see on õige ohver ja Hulkur, kas see on elu ohver.

Ainult Imbi ja Veiks vaatavad teineteisele silma, võtavad käest kinni ja kaotavad äkki kontrolli iseenda üle…

Mis edasi sünnib on teie teha…