"Samas on selgelt märku antud, et mingit muutust soovitakse, kaks uut erakonda on riigikogus. Ma arvan, mis tahes kombinatsioon moodustatakse, vähemalt üks uutest erakondadest peaks olema valitsuses."
Seega oleks koalitsiooni kolmas osapool kas sotsid või IRL.

Margus Tsahkna ütles IRLi edasisi väljavaateid kommenteerides, et ta ei usu et nendega mingeid läbirääkimisi tuleb. "Jätkab koalitsioon, kes praegu on, ja võetakse väiksem erakond juurde. Kui meid aga kutsutakse, siis me ei lähe mõttega, millest loobume, vaid oma põhisõnumiga – tuleb tegeleda madalapalgaliste inimeste sissetulekutega, peredega."

Kommenteerides IRLi kehva valimistulemust, ütles Tsahkna, IRL arvas, et seekord ei tööta enam vastandumine Savisaarega."Edgar Savisaar ei ole kõige suurem probleem Eesti poliitikas, seda näitas ka viimane debatt. Mul on kahju, et see vastandus jälle töötas ja oli otsustav."

IRLil endal ei ole tema sõnul midagi ideoloogiliselt muuta vaja. "Vastupidi, peame selgelt sõnastama oma põhiideoloogia, mis meil on paigas juba 1998.-1999. aastast. Peame oma ideoloogia sõnastama uues valguses, me ei pea midagi uut leiutama. Kaasaegne rahvuslik konservatism."