Peaminister Jüri Ratas ütles, et olulise punktina leiti, et noored pered saaksid lihtsamalt riigi tagatisega oma kodu soetada. Lisaks lepiti kokku, et kohalikud korrakaitsjad peaksid saama juurde volitusi korra loomisel. "Meil oli täna väga põhimõtteline seisukoht ka see, et loodav koalitsioon seisab vastu illegaalsele immigratsioonile," sõnas Ratas.

"Palju on valimiste eel kõneainet tekitanud küsimus piirivalvest. Me leppisime kokku, et politsei- ja piirivalveameti alla tuleb oma struktuuri ja oma juhtimisega tugevdatud piirivalve. See tähendab seda, et me soovime sisekaitseakadeemias neid õppimisvõimalusi täiendada. Lisaks tuleks luua täiendav kriiside reageerimisvõimekus," sõnas Ratas.

Helme teatas, et koalitsioonil pole laual olnud teemat, mille osas oleks tundunud, et ollakse omavahel laupkokkupõrkes. Küll nentis ta, et riigieelarvelise katte leidmine nendele otsustele on veel lahtine. "Küll, aga me ei pane midagi kalevi alla," lisas Helme.

Isamaalane Raivo Aeg sõnas, et eeskätt tuleb vaadelda, et tänaseks saavutatud võimekust riigi jõustruktuurides ei kaotataks, eriti seetõttu, sest suur osa nendest inimestest on minemas pensionile. Aeg avaldas lootust, et kui praegu tunneb oma turvalisuse pärast muret vaid 3 % rahvastikust, siis selle taseme juurde soovitakse tulevikus jääda.

Aeg lisas, et jututeemana olid laual prioriteetsed kuritegevusvaldkonnad: rahapesu, korruptsioonikuriteod ning alaealiste suhtes toime pandavad kuriteod. "Pedofiilia probleemile lahenduse leidmiseks tuleb näiteks leida lahendused, et lasteasutuste juhid saaksid tööle võetavate inimeste osas läbi viia kontrolli. Kas seda saab teha pedofiilide registri sisseviimisega või saaks seda teha karistusregistris," käis Aeg mõtetena välja.

Ratas lükkas tagasi nagu oleks koalitsiooniläbirääkimised kuidagi udused. "Ma ütleks ka niimoodi, et see on vaenulik propaganda, nagu see oleks uduste lubaduste koalitsioon," sõnas Helme.

Ratase käest küsiti ka kirjade kohta, mida noored peaministrile läkitanud on. Ta lubas neile kõigile vastata ning sõnas, et tunneb vastutust. Helme teatas vastupidiselt, et kirjade kampaania on pinnavirvendus ning vähetähtis.