Eilsel Eesti Päevalehe ja Delfi presidendikandidaatide debatil küsis LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg igalt osalejalt ühe intrigeeriva küsimuse, mis on kas seni küsimata jäänud või millele pole avalikkus konkreetset vastust saanud.

Mailis Reps on hetkel 41-aastane ja viie lapse ema. Tema noorim laps on kahe aastane. Kui Repsist peaks saama president, on ta saavutanud kõrgeima ametiposti, mis Eestil talle pakkuda on. Mis edasi?

"Kindlasti on võimalik ennast täiendada akadeemilise poole peal, on võimalik pakkuda oma ettepanekuid Eesti riigis. Minu huvi on see, et Eestis oleks parem nii minu kui ka teistel lastel ja tulevastel põlvkondadel ja ma usun, et ka kümne aasta pärast saan ma selleks anda oma panuse. Millised on täpselt siis need võimalused ja millised ulatuses neid mõtteid vajatakse, seda me näeme kümne aasta pärast," vastas Reps.

"Nii et te ei leia, et 41-aastaselt presidendiks saada ei ole liiga vara?" küsis Veidenberg.

"Täna on palju väljakutseid, mida me peame koos lahendama ja sellist energilist suhtumist ning alternatiivide pakkumist on vaja, ja seda on näidanud ka kohtumised kohalikus omavalitsuses. Meil on terve rida neid teemasid, mida kahjuks tõstan ainult mina," sõnas Reps.

Eilsel Eesti Päevalehe ja Delfi suurel presidendidebatil olid kohal Eiki Nestor, Marina Kaljurand, Allar Jõks, Mailis Reps, Siim Kallas ja Mart Helme.